Вести

 • Време на објавување: јули-06-2022 година

  Како што старее населението, инконтиненцијата кај возрасните станува грижа за целото општество.Со цел да се подигне свеста за болеста со уринарна инконтиненција во светот, во 2009 година, Меѓународната асоцијација за уринарна континенција на Светската здравствена организација ја започна Светската недела на уринарна инконтиненција, и дефинираше...Прочитај повеќе»

 • Како да изберете пелени за возрасни?
  Време на објавување: 15 април 2022 година

  Пелените за возрасни одговараат на телото како нормална долна облека, можат слободно да се облечат и соблекуваат и се полни со еластичност, па затоа нема потреба да се грижите за преполнување на урината.При изборот, обрнете внимание на материјалот на производот, апсорпцијата, сувоста, удобноста и степенот на спречување на истекување.1. Апсо...Прочитај повеќе»

 • Време на објавување: 20-10-2021 година

  СЕ ПРЕКРШУВААТ СИНГРИЗИТЕ НА СНАБДУВАЊЕ ОД ЕНЕРГЕТСКАТА КРИЗА Кина не само што ги олабавува ограничувањата на производството на јаглен до крајот на 2021 година, туку овозможува и специјални банкарски заеми достапни за рударските компании, па дури и дозволува олабавување на безбедносните правила во рудниците.Ова го има посакуваниот ефект...Прочитај повеќе»

 • Време на објавување: 20-10-2021 година

  Глобален извештај за пазар на пелени за возрасни 2021 година: Пазар од 24,2 милијарди долари – трендови во индустријата, удел, големина, раст, можност и прогноза до 2026 година – ResearchAndMarkets.com Глобалниот пазар на пелени за возрасни достигна вредност од 15,4 милијарди американски долари во 2020 година. глобален пазар на пелени за возрасни ...Прочитај повеќе»

 • што е инконтиненција.
  Време на објавување: 21.06.2021

  Инконтиненцијата е делумно или целосно губење на контролата на мочниот меур и/или дебелото црево.Тоа не е ниту болест, ниту синдром, туку состојба.Тоа е често симптом на други медицински проблеми, а понекогаш и резултат на одредени лекови.Погодува повеќе од 25 милиони луѓе во САД, а ...Прочитај повеќе»

 • Pull Up VS кратки
  Време на објавување: 21.06.2021

  Неодамна имавме коментар на нашата страница прашувајќи каква е разликата помеѓу влечење за возрасни и гаќи за возрасни (пелени АКА).Затоа, ајде да се нурнеме во прашањето за да им помогнеме на сите подобро да разберат што нуди секој производ.Прочитајте за да дознаете повеќе за влечење наспроти гаќи!Да цитирам од нашите ...Прочитај повеќе»

 • производи за нега на инконтиненција
  Време на објавување: 21.06.2021

  Без разлика дали вашата инконтиненција е трајна, може да се лекува или може да се излечи, има многу достапни производи кои можат да им помогнат на лицата со инконтиненција да управуваат со симптомите и да добијат контрола.Производи кои помагаат да содржат отпад, ја штитат кожата, промовираат грижа за себе и овозможуваат нормални активности од секојдневниот живот...Прочитај повеќе»

 • како да се стави на pull up пелена
  Време на објавување: 21.06.2021

  Чекори за носење пелена за еднократна употреба Додека најдобрата пелена за еднократна употреба за возрасен гарантира заштита и удобност од инконтиненција, таа може да работи само кога се носи правилно.Правилно носење пелена за еднократна употреба спречува протекување и други непријатни инциденти во јавноста.Исто така, обезбедува в...Прочитај повеќе»

 • Како да изберете пелени и гаќи за возрасни
  Време на објавување: 21.06.2021

  Луѓето кои мора да управуваат со инконтиненција вклучуваат млади, возрасни и постари лица.За да ја изберете најефективната пелена за возрасни за вашиот животен стил, земете го предвид нивото на вашата активност.Некој со многу активен животен стил ќе има потреба од различна пелена за возрасни од некој што има тешкотии со мобилноста.Ќе ал...Прочитај повеќе»

 • Како да смените пелена за возрасни - пет чекори
  Време на објавување: 21.06.2021

  Ставањето пелена за возрасни на некој друг може да биде малку незгодно - особено ако сте нови во процесот.Во зависност од подвижноста на носителот, пелените може да се менуваат додека лицето стои, седи или лежи.За старателите кои се нови за менување пелени за возрасни, можеби е најлесно да започнат со ...Прочитај повеќе»