Глобален извештај за пазар на пелени за возрасни за 2021 година

Глобален извештај за пазар на пелени за возрасни 2021 година: Пазар од 24,2 милијарди долари – трендови во индустријата, удел, големина, раст, можност и прогноза до 2026 година – ResearchAndMarkets.com

Глобалниот пазар на пелени за возрасни достигна вредност од 15,4 милијарди УСД во 2020 година. Очекуваме напред, глобалниот пазар на пелени за возрасни ќе достигне вредност од 24,20 милијарди УСД до 2026 година, покажувајќи CAGR од 7,80% во текот на 2021-2026 година.

Пелената за возрасни, позната и како пелена за возрасни, е вид на долна облека што ја носат возрасните за да уринираат или дефецираат без користење на тоалет.Апсорбира или содржи отпад и спречува извалканост на надворешната облека.Внатрешната обвивка што ја допира кожата е генерално направена од полипропилен, додека надворешната обвивка е направена од полиетилен.Некои производители го подобруваат квалитетот на внатрешната обвивка со витамин Е, алое вера и други соединенија погодни за кожата.Овие пелени може да бидат незаменливи за возрасни со состојби како што се нарушување на подвижноста, инконтиненција или тешка дијареа.

Глобални двигатели/ограничувања на пазарот за пелени за возрасни:

 • Како резултат на растечката преваленца на уринарна инконтиненција кај геријатриската популација, побарувачката за возрасни пелени е зголемена, особено за производи со подобрена апсорпција и капацитет за задржување течности.
 • Зголемената хигиена свест кај потрошувачите создаде позитивно влијание врз побарувачката за пелени за возрасни.Пазарот исто така доживува висок раст во регионите во развој поради зголемената свест и лесната достапност на производите.
 • Поради технолошкиот напредок, на пазарот се воведени повеќе варијанти на пелени за возрасни кои се потенки и поудобни со зголемена пријатност на кожата и контрола на мирисот.Ова се очекува да создаде позитивно влијание врз растот на глобалната индустрија за пелени за возрасни.
 • Употребата на штетни хемикалии во пелените може да предизвика кожата да стане црвена, болна, нежна и иритирана.Ова претставува еден од главните фактори што може да го ограничи растот на пазарот низ целиот свет.

Разделување по тип на производ:

Врз основа на типот, пелената за возрасни е најпопуларниот производ бидејќи може да се носи во обична долна облека за да спречи протекување и да ја апсорбира влагата без да ја иритира кожата.Возрасни пелени од типот на подлога следат пелени од рамен тип за возрасни и пелени од тип на панталони за возрасни.

Раскинување по канал на дистрибуција:

Врз основа на дистрибутивниот канал, аптеките претставуваат најголем сегмент бидејќи најчесто се лоцирани во и околу станбените зони, како резултат на што формираат погодно место за купување за потрошувачите.По нив следат погодности, онлајн и други.

Регионални сознанија:

На географски план, Северна Америка ужива водечка позиција на глобалниот пазар на пелени за возрасни.Ова може да се припише на проширувањето на геријатриската популација и кампањите за подигање на свеста предводени од производителите, чија цел е отстранување на стигмата поврзана со уринарната инконтиненција во регионот.Други главни региони вклучуваат Европа, Азија Пацифик, Латинска Америка и Блискиот Исток и Африка.

Конкурентен пејзаж:

Глобалната индустрија за пелени за возрасни е концентрирана во природата со само неколку играчи кои го делат најголемиот дел од вкупниот глобален пазар.

Некои од водечките играчи кои работат на пазарот се:

 • Уничарм корпорација
 • Корпорацијата Кимберли-Кларк
 • Присуствува во Healthcare Group Ltd.
 • Пол Хартман АГ
 • Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA)

Одговорени клучни прашања во овој извештај:

 • Како се одвиваше досега глобалниот пазар на пелени за возрасни и како ќе се претстави во наредните години?
 • Кои се клучните региони на глобалниот пазар на пелени за возрасни?
 • Какво беше влијанието на COVID19 на глобалниот пазар на пелени за возрасни?
 • Кои се популарните типови производи на глобалниот пазар на пелени за возрасни?
 • Кои се главните дистрибутивни канали на глобалниот пазар на пелени за возрасни?
 • Кои се трендовите на цените на пелените за возрасни?
 • Кои се различните фази во синџирот на вредност на глобалниот пазар на пелени за возрасни?
 • Кои се клучните движечки фактори и предизвици на глобалниот пазар на пелени за возрасни?
 • Каква е структурата на глобалниот пазар на пелени за возрасни и кои се клучните играчи?
 • Кој е степенот на конкуренција на глобалниот пазар на пелени за возрасни?
 • Како се произведуваат пелени за возрасни?

Главни опфатени теми:

1 Предговор

2 Опсег и методологија

2.1 Цели на студијата

2.2 Засегнати страни

2.3 Извори на податоци

2.4 Пазарна проценка

2.5 Методологија на предвидување

3 Извршно резиме

4 Вовед

4.1 Преглед

4.2 Клучни трендови во индустријата

5 Глобален пазар за пелени за возрасни

5.1 Преглед на пазарот

5.2 Пазарните перформанси

5.3 Влијанието на COVID-19

5.4 Анализа на цени

5.4.1 Клучни показатели за цените

5.4.2 Структура на цените

5.4.3 Трендови на цени

5.5 Распад на пазарот по тип

5.6 Распад на пазарот по канал на дистрибуција

5.7 Распаѓање на пазарот по регион

5.8 Пазарна прогноза

5.9 SWOT анализа

5.10 Анализа на синџирот на вредност

5.11 Анализа на пет сили на Портер

6 Распад на пазарот по тип

6.1 Пелена од типот на подлога за возрасни

6.2 Пелена за возрасни од рамен тип

6.3 Пелена од типот на панталони за возрасни

7 Распад на пазарот по канал на дистрибуција

7.1 Аптеки

7.2 Погодни продавници

7.3 Онлајн продавници

8 Распад на пазарот по регион

9 Процес на производство на пелени за возрасни

9.1 Преглед на производот

9.2 Детален тек на процесот

9.3 Различни типови вклучени операции на единицата

9.4 Барања за суровини

9.5 Клучни фактори за успех и ризик

10 Конкурентен пејзаж

10.1 Структура на пазарот

10.2 Клучни играчи

11 Профили на клучни играчи

 • Уничарм корпорација
 • Корпорацијата Кимберли-Кларк
 • Присуствува во Healthcare Group Ltd.
 • Пол Хартман АГ
 • Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA)

 


Време на објавување: 20-10-2021 година