he aha ka incontinence.

ʻO ka incontinence ka nalowale hapa a i ʻole ka pau ʻana o ka ʻōpū a/a i ʻole ka hoʻomalu ʻana i ka ʻōpū.ʻAʻole ia he maʻi a ʻaʻole hoʻi he maʻi maʻi, akā he kūlana.He hōʻailona pinepine ia o nā pilikia olakino ʻē aʻe, a i kekahi manawa ka hopena o kekahi mau lāʻau lapaʻau.Hoʻopilikia ia ma mua o 25 miliona mau kānaka ma ʻAmelika Hui Pū ʻIa, a hoʻokahi o kēlā me kēia ʻekolu poʻe e ʻike i ka nalowale o ka mana o ka ʻōpū i kekahi manawa o ko lākou ola.

Heluhelu Ola Ola Puhi
• Hoʻopilikia ka mimi i ka 25 miliona ʻAmelika
• Hoʻokahi o kēlā me kēia ʻekolu poʻe ma waena o nā makahiki 30 a me 70 i ʻike i ka nalo ʻana o ka mana o ka ʻōpū
• ʻOi aku ma mua o 30% wahine ma luna o nā makahiki 45 - a ʻoi aku ma mua o 50% o nā wahine ma luna o 65 mau makahiki - loaʻa ka pilikia mimi ʻole.
• 50% o nā kāne e hōʻike ana i ka leakage mai ka pilikia ʻole o ka mimi ma hope o ke kaʻina prostate
• 33 miliona poʻe i loaʻa i ka ʻōpū o ka ʻōpū
• Aia ma mua o 4 miliona mau kipa keʻena kauka i kēlā me kēia makahiki no nā maʻi maʻi urinary tract (UTIs)
• Hoʻopilikia ka pelvic organ prolapse i 3.3 miliona wahine ma ʻAmelika Hui Pū ʻIa
• 19 miliona mau kāne i loaʻa ka maʻi maʻi prostatic hyperplasia
Hoʻopilikia ka incontinence i nā kāne a me nā wahine ma ka honua holoʻokoʻa, o nā makahiki āpau a me nā ʻano āpau.Hiki ke pilikia a hoʻohilahila ʻia ke hoʻopili ʻana, e hoʻopilikia nui i nā poʻe a me nā mea aloha.ʻO kekahi mau ʻano o ka incontinence he mau, a ʻo nā mea ʻē aʻe he manawa pōkole wale nō.Hoʻomaka ka mālama ʻana i ka incontinence a me ka loaʻa ʻana o ka mana ma luna o ia me ka hoʻomaopopo ʻana i ke kumu o ia mea.
Nā ʻano o ka Incontinence

ʻElima ʻano
1. Urge Incontinence.ʻO ka poʻe me ka hoʻomau ʻole ʻana e manaʻo i ka makemake nui e mimi, a hahai koke ʻia e ka pohō ʻole o ka mimi.Hoʻopaʻa koke ka ʻiʻo o ka ʻōpū, e hōʻike ana i kekahi manawa he mau kekona wale nō.Hiki ke hoʻokumu ʻia kēia ma muli o kekahi mau maʻi like ʻole, e like me ka hahau ʻana, ka maʻi vascular cerebral, ʻeha lolo, Multiple Sclerosis, maʻi Parkinson, maʻi Alzheimer a i ʻole dementia, a me nā mea ʻē aʻe.ʻO nā maʻi a i ʻole ka ʻāʻī i hoʻokumu ʻia e nā maʻi ʻāpana mimi, nā ʻōpū a i ʻole nā ​​pilikia o ka ʻōpū a i ʻole ka ʻōpū i hoʻopaʻa ʻia ke kumu hoʻi i ka hoʻomau ʻole ʻana.

2.Stress Incontinence.ʻO ka poʻe me ka pilikia ʻole e nalowale ka mimi ke hoʻokau ʻia ka ʻōpū - a i ʻole "koʻikoʻi" - e ke kaomi ʻana i loko o ka ʻōpū, e like me ka ʻuʻu ʻana, ʻakaʻaka, ʻoki ʻana, hoʻoikaika a hāpai i kahi mea kaumaha.Hana ʻia kēia i ka wā i hoʻonāwaliwali ʻia ka ʻiʻo sphincter o ka ʻōpū e nā loli anatomical, e like me ka hānau ʻana, ka ʻelemakule, ka menopause, nā UTI, ka pōʻino radiation, ka urological a i ʻole ka ʻoki prostate.No ka poʻe me ka pilikia ʻole, ʻoi aku ka nui o ke kaomi i loko o ka ʻōpū ma mua o ke kaomi urethral, ​​e hōʻemi ana i ka mimi.

3.Overflow Incontinence.ʻAʻole hiki i nā kānaka me ka overflow incontinence ke hoʻokaʻawale loa i kā lākou ʻōpū.Ke alakaʻi nei kēia i kahi ʻōpū e piha loa i hiki ʻole i nā ʻiʻo o ka ʻōpū ke ʻoki hou i ke ʻano maʻamau, a kahe pinepine ka mimi.ʻO nā kumu o ka hoʻomau ʻole ʻana i ke kahe ʻana, ʻo ia ke keʻakeʻa ʻana i ka ʻōpū a i ʻole ka urethra, ka ʻōpū ʻeha, nā pilikia prostate gland, a i ʻole ka hoʻokomo ʻana o ka naʻau i loko o ka ʻōpū - e like me ka pōʻino o ke aʻalolo mai ka maʻi diabetes, Multiple Sclerosis a i ʻole ka ʻeha iwi iwi.

4.Functional Incontinence.He ʻōnaehana urinary ka poʻe me ka incontinence hana maʻamau i ka hapa nui o ka manawa - ʻaʻole lākou e hele i ka lumi ʻauʻau i ka manawa.ʻO ka hoʻomau ʻole o ka hana ma muli o ka hōʻino kino a i ʻole ka noʻonoʻo.ʻO nā palena o ke kino a me ka noʻonoʻo e hoʻokō ai i ka incontinence hana hiki ke komo i ka ʻāʻī koʻikoʻi, ʻeha, nāwaliwali o ka ʻiʻo, Alzheimer a me ke kaumaha, a me nā mea ʻē aʻe.

5.Iatrogenic Incontinence.ʻO iatrogenic incontinence ka lāʻau lapaʻau.ʻO kekahi mau lāʻau lapaʻau, e like me ka hoʻomaha ʻana i ka ʻiʻo a me nā mea pale ʻōnaehana nerve, hiki ke hoʻonāwaliwali i ka ʻiʻo sphincter.Hiki i nā lāʻau lapaʻau ʻē aʻe, e like me nā antihistamines, ke ālai i ka hoʻouna maʻamau o nā neʻe aʻalolo i ka ʻōpū.
Ke kamaʻilio nei ʻoe i ka incontinence, lohe paha ʻoe i nā huaʻōlelo "mixed" a i ʻole "total" incontinence.Hoʻohana pinepine ʻia ka huaʻōlelo "mixed" i ka wā e ʻike ai ke kanaka i nā hōʻailona o ka ʻoi aku o hoʻokahi ʻano o ka incontinence.ʻO ka "total incontinence" kahi huaʻōlelo i hoʻohana ʻia i kekahi manawa e wehewehe i ka pau ʻana o ka hoʻomalu ʻana i ka mimi, ka hopena i ka kahe mau ʻana o ka mimi i ke ao a me ka pō.

Nā koho lapaʻau
ʻO nā koho lapaʻau no ka urinary incontinence e pili ana i kona ʻano a me ka paʻakikī, a me kona kumu kumu.Hiki i kāu kauka ke ʻōlelo i ka hoʻomaʻamaʻa ʻana i ka ʻōpū, ka mālama ʻana i ka meaʻai, ka hoʻōla kino a i ʻole nā ​​lāʻau lapaʻau.I kekahi mau hihia, hiki i kāu kauka ke ʻōlelo i ke ʻoki, injections a i ʻole nā ​​lāʻau lapaʻau ma ke ʻano o ka mālama ʻana.
Inā paʻa, mālama ʻia a mālama ʻia paha kou incontinence, nui nā huahana i loaʻa e kōkua i ka poʻe e hoʻokele i kā lākou mau hōʻailona a loaʻa ka mana i ko lākou ola.ʻO nā huahana e kōkua i ka mimi, pale i ka ʻili, hoʻoikaika i ka mālama ponoʻī a ʻae i nā hana maʻamau o ke ola o kēlā me kēia lā he ʻāpana koʻikoʻi o ka mālama ʻana.

Nā Huahana Hoʻopaʻa ʻole
Hiki i kāu kauka ke kuhikuhi i kekahi o kēia mau huahana incontinence e kōkua i ka mālama ʻana i nā hōʻailona:

Nā Liners a i ʻole nā ​​Pads:Manaʻo ʻia kēia no ka nalowale ʻana o ka mana o ka ʻōpū, a ua ʻaʻahu ʻia i loko o kou mau ʻaʻahu.Hele mai lākou i loko o nā ʻano like ʻole a kūpono i ke kino, a hoʻopaʻa ʻia i loko o ke kapa komo i makemake ʻia e nā ʻili.

Nā lole lalo:ʻO ka wehewehe ʻana i nā huahana e like me nā huki huki a nā mākua a me nā pale kāʻei, ua ʻōlelo ʻia kēia no ka haʻahaʻa a me ke kaumaha o ka mana o ka ʻōpū.Hāʻawi lākou i ka pale leakage kiʻekiʻe ʻoiai ʻaʻole hiki ke ʻike ʻia ma lalo o nā lole.

Nā Diapers a i ʻole nā ​​pōkole:Manaʻo ʻia nā diapers / pōkole no ke kaumaha e hoʻopau i ka nalowale o ka ʻōpū a i ʻole ka ʻōpū.Hoʻopaʻa ʻia lākou e nā ʻaoʻao ʻaoʻao, a hana maʻamau ʻia mai nā mea hoʻoheheʻe nui a māmā.

Nā ʻohi ʻohi ʻauʻau/nā kiaʻi (kāne):Paheʻe kēia mau mea a puni ka penis e komo i ka mimi liʻiliʻi.Hoʻolālā ʻia lākou e hoʻohana ʻia i loko o nā lole komo pili kokoke.

Nā papa lalo:Paipai ʻia nā pads nui a i ʻole "chux" no ka pale ʻana i ka ʻili.ʻO ka pālahalaha a me ka rectangular i ke ʻano, hāʻawi lākou i ka pale wai hou ma luna o nā moena, nā sofas, nā noho a me nā mea ʻē aʻe.

ʻO ka uhi pale wai i uhi ʻia:Ke pale nei kēia mau ʻāpana quilted palahalaha i nā moena ma o ka pale ʻana i ka hele ʻana o nā wai.

ʻO ka hoʻomaʻemaʻe wai:ʻO kahi moisturizer pale i hoʻolālā ʻia no ka pale ʻana i ka ʻili mai ka pōʻino e ka mimi a i ʻole stool.Hoʻomaʻamaʻa a hoʻomaʻemaʻe kēia ʻili i ka ʻili maloʻo i ka wā e pale ana a hāpai i ka ho'ōla.

Pāpā ʻākeʻe:Hoʻokumu ʻia ka lāʻau pale i kahi kiʻiʻoniʻoni ʻoniʻoni e pale ana i ka ʻili mai ka hoʻonāukiuki ʻana i ka ʻike ʻana i ka mimi a i ʻole ka ʻili.Ke hoʻohana mau ʻia ka lāʻau pale pale e hōʻemi i ka pōʻino o ka ʻili.

Mea hoʻomaʻemaʻe ʻili:Hoʻopau ka mea hoʻomaʻemaʻe ʻili a hoʻopau i ka ʻili mai ka mimi a me ka ʻala o ka pehu.Hoʻolālā ʻia nā mea hoʻomaʻemaʻe ʻili e ʻoluʻolu a me ka hoʻonāukiuki ʻole, ʻaʻole lākou e hoʻopilikia i ka pH ʻili maʻamau.

Nā mea hoʻopili paʻa:Hoʻopau mālie nā mea hoʻopaʻa paʻa i ke kiʻi pale ma ka ʻili.
No ka ʻike hou aku, e ʻike i nā ʻatikala pili a me nā kumuwaiwai incontinence ma aneʻi:


Ka manawa hoʻouna: Iune-21-2021